Why do you have to be so damn clever

Jag såg att det var ett litet tag sen jag sist la in en bild. Så jag tänkte att det kunde vara trevligt med en, eller två.
Det blir liksom lite färggrannare så. Så nu tar jag en, eller två. Från studenten.


En lycklig student



 
En stolt mamma och en lycklig student



En stressad men lycklig student


En väldigt glad student och hennes väldigt glada syster


En lycklig och glad student och en stolt mamma




En lycklig studentklass



En lycklig hemglassbil

Som för att avsluta det hela liksom

Godnatt!

Russinburken är halvtom

Eller borde jag skriva halvfull? Det beror väl på hur man ser det gissar jag.

Idag när jag satt och åkte buss såg jag på en avvikande väg en glassbil, en modell äldre vit (såg det ut som) saab (fast jag är ingen hejjare på bilmärken iof..) och en lite nyare guld/grå/brons metallic, volvo som stod still på rad efter varandra (jag såg dem bakifrån). Lustigt, tänkte jag, att ha glassbilen sådär mitt ute i ingenstans och att dom som bor här ute (på landet) har liksom Åkt för att handla av glassbilen. Och, vad långt ifrån varandra bilarna har parkerat. Och du, varför är det inga snälla pappor eller små barn och en gullig glassbilskille som den tonåriga tjejen som följde med morfar när han tänkte att han skulle göra det trevligt för barnbarnet och hennes syskon tycker är jättesnygg och så blir hon blyg och säger till morfar att han får välja vilken glass dom ska köpa. Men då väljer morfar att de ska köpa punschbägare, och då ångrar sig flickan men törs inte säga något för hon är rädd att glassbilskillen (som egentligen bara står och kollar på klockan och blir irriterad över att det ska ta sån förbannad tid för folk att bestämma sig för vilken glass dom ska köpa) ska höra på hennes röst att hon faktiskt bara är fjorton år, och inte nitton, som hon försöker se ut som. Så dom får bjuda på punschbägare när dom kommer hem till småsyskonen, och småsyskonen kommer för alltid ha dåliga minnen av punschbägare för när yngsta lillebror skulle äta sin tyckte han det var så äckligt att han råkade kräkas lite över mammans nya sommarklänning så att hon blev jättearg och började skrika på morfar att han minsann var en riktig idiot som tyckte det var en bra idé att köpa punschbägare till barn som är så små och att det kommer bli jättejobbigt att tvätta bort alla fläckar på klänningen (som är skir och sommarvacker och inte får tvättas i maskin). Och sen sa mamma att dom inte kunde stanna kvar hos morfar ute på landet längre och så åkte dom hem till den varma betongstaden och där firade barnen alla sina resterande somrar. Och morfar satt ensam ute i stugan och saknade sin dotter och sina barnbarn. Allt bara för att den tonåriga flickan inte vågade säga vilken glass hon ville ha.

Var är alla dom?

Hundratals liknande tankar flög genom mitt huvud medan bussen jag satt på fortsatte färden mot sitt slutmål, och jag intresserat fortsatte att studera glassbilen.

När min väg, och vägen som glassbilen stod på krökte sig åt olika håll (vilket resulterade i att vi tillslut körde jämsides, med kanske hundra- tvåhundra meter åker emellan) såg jag att karavanen sakta men säkert rörde sig framåt. Inget konstigt alltså att inga människor gick omkring med stora paket Pralin, Smack eller Småstrutar (finns de fortfarande?) i famnarna, de skulle ju i så fall behövt småjogga för att hinna med.

Någonstans i samma veva som jag tänker detta ser jag hur karavanen åker lite fortare än jag trodde, och att det jag först tog för en glassbil som stod still med två parkerade bilar bakom egentligen är en liten röd traktor (finns det ett sånt barnprogram tror jag) med en blå kärra som bakifrån ser ut att ha ett galler (som mycket lätt misstas för baksidan av en glassbil där det, för dig som inte minns, finns små rutor med bilder på alla glassar man kan köpa), och att den vita saaben och den guld/grå/brons metallic volvon bara är vanliga bilar som liksom köar efter traktorn.

En fantastisk observation som på ett utmärkt sätt, för mig, åskådliggjorde relativiteten i den värld vi lever i.


Min russinburk är förresten, precis som jag sa, halvtom


Måndag förmiddag

Jag har lust att skriva en hel roman här, men jag har inte tid så det kommer senare.

Och fan vad jag älskar sommaren!


Drink på playan

Jag bara måste skriva. Jag är ledsen, men jag måste få det här ur mig. Är ju ensam hemma den här helgen så finns ingen just här jag kan dela med.
Jag hade en så läskig dröm inatt. I stora drag var det så att en av mina jättegamla klasskamrater, hon som blev omnämnd i ett annat inlägg för ett tag sen aamof (ny förkortning som jag precis hittade på), hittade min blogg via Twingly och började följa den. Där. Äntligen har jag fått berätta. Det var en jättejobbig dröm. Jag vet inte varför, jag har verkligen inget emot henne. Men det var jäätjobbigt.

När vi ändå är inne på ämnet. Fattar egentligen inte varför jag har en blogg. För jag får typ panik så fort någon säger att dom läser den. Jag vill inte att andra ska läsa min blogg. Men samtidigt skulle jag inte vilja skriva om jag inte hade några läsare.
Blir både glad och förskräckt när det kommer nya... :)

Idag fick den här >!< mig på väldigt bra humör

Vi hörs!

Fix you? Fix Me!!

Jag borde SÅ gå och sova nu istället för att sitta och skriva... Men jag har precis ätit glass så jag kan inte... Jag borde. Bara det som att jag satt å skrev mitt lösenord istället för emailadress när jag skulle logga in borde vara ett tecken...
Men grejen är. Så är det alltid. If you can keep a secret. De bästa idéerna kommer ju så här på kvällen. Precis när man ska sova. Precis när man är så där precis trött men ändå inte sover.

Spotify e typ bäst. U can share. It's easy!

Jag undrar vad jag ska önska mig i julklapp i år. Jo men det är dags att börja tänka på det nu. Man kan ju inte komma oförberedd! Det är rena döden så där på julen, för då slutar det med att man öppnar paket efter paket med skumma pocketböcker i som man aldrig hört talas om, eller förkläden i modell nittonhundrajagvetintemeninteärdetsnyggtiallafall, och för att inte tala om grytlapparna! Puh

Jag skulle tycka det var bra om man kunnde få någon musik att spelas när någon klickar in på ens blogg. Det skulle vara effektfullt. Mycket.
Tänk dig bara. Vad man kan göra med musik. Vilka känslor.

På tal om vilket, musik+känslor=tregångersju skjutmaskiner.
Vilken känsla.
Nästan som första gången jag hörde The Scripts "Man Who Can't Be Moved". Eller, nej. Inte alls som då faktiskt. Eller. Som då. Fast på ett annat sätt...

Godnatt!

27 Juni

Nu är det exakt två månader kvar tills jag fyller 19.
Woho!

Hur många gånger studsade bollen?

Är det någon som vet det?

Hur som helnykter, jag och pappa har precis kommit på den bästa och mest hållbara planen för min framtid hittills. Det är bara att gå till baren och gnugga lite...

Han e bra spännande den där :)

Och förresten! Glöm inte alla barn; Stressa inte med mat i mun, då kan man drunkna!
>Stefan Stoned< 


We're going to Ibiza, musik,musik,musik, och vi ska festa som fan!!!

Hej!

Idag har det varit strålande solsken. Igen!
Jag älskar det!

Igår lagade jag gryta till middag, som det var sagt. Men den blev inte spektakulär. Inte ens bra. Halvdan skulle jag nog säga... Jag är bättre på att baka.

Men det är strålande sol och jag älskar det!

Målade även staketet igår, så ock idag. Det är ett hejdundrande arbete det. Tar tid. Räknade lite på det och kom fram till det nätta antalet av tretton timmar. Som det skulle ta med bara målningen alltså. Plussa det med de fyra det tog att tvätta rent... Fast idag satte jag lite mer fart när jag målade, så jag tror inte att det kommer ta tretton allt som allt. Men ändå :)
   Gick lite lättare idag oxå att måla. För jag hade sällskap av den fantastiska Henrik. Igår hade jag i och för sig en gammal klasskamrat som sällskap ett tag, men ingen slår ta mig tusan Henrik.
   Henrik the Man Torehammar.
Jag har inte tyckt om något annat radioprogram så som jag tycker om Brunchrapporten med Henrik Torehammar i hela mitt liv tror jag. The man is fantastisk skulle jag vilja säga.

Ja, det var nog allt för den här gången det, eller, nej du. Det kom jag på att det var en sak till jag ville skriva om. Jag lagade köttbullar till middag. Och jag är verkligen ingen hejjare på det här med basicmat. Husmanskost i all ära är väldigt gott att äta, men jag tror att jag ska hålla mig ifrån att laga den... Jag menar köttbullar! Kan det bli mer grundläggande. Och inte ens dom lyckas jag få till riktigt bra. Dom blev bra, okej. Men inte så där riktigt bra som dom borde. Jag menar, köttbullar

Jag älskar förresten att det är så fint väder.

Hejdå!

Det var en dag i juni

Jag börjar närma mig hundra. Såg det nu precis när jag loggade in, det här blir mitt 91:a inlägg. Kanske ska speeda på lite så att jag kommer upp i hundra och kan fira...
Vad det nu är att fira...

Idag har varit en fantastisk dag.
Jag började med att vakna runt åtta, låg och okynnessov till nästan nio då min äldre syster (bosatt i Örsundsbro sedan våren tvåtusensex (fick jag påminnelse om idag)) (jättekul förresten att göra en parentes i en annan parentes) (även jättekul att jag var tvungen att kolla upp stavningen av parentes på saol för att jag inte skulle göra bort mig) (satsar som fan vet ni) skickade ett sms. Påföljden av detta blev att jag och hon, gemensamt bestämde att vi skulle företa en utflykt till Alstabadet. 
  När vi väl kommit fram och slagit oss ner i det gröna gräset, med den glittrande sjön och den härliga sommarluften alldeles nära inpå, fann vi oss snart till rätta och pratade och umgicks. Efter ungefär femton minuter uttryckte Hampus en åstundan efter (efter, för, vad ska det vara?) sin enormt trevliga utflyktsmatsäck, bestående av kalla pannkakor med socker (jag menar, kan det bli bättre när man är på utflykt?!). Efter det som först kunde vi utflykta ordentligt.
  När vi under den varmt strålande solen, skojfriskt plaskade i vattnet och gjorde kullerbyttor på filten, kandes det verkligen att det var sommar. Äntligen. 
  
När utflykten var över åkte jag (som den underbara dotter jag är) in till Enköping för att införskaffa en del mat att fylla kylskåpet med här hemma. Nu när inte mamma är hemma i veckorna som kvarstår fram till min och pappas semester blir det jag som håller i köket (och på tal om det ska jag laga gryta imorron).

När jag kommit hem han jag inte mer än packa in mina varor innan jag än en gång satte mig i bilen. På väg.
Min äldre syster (Örsundsbro), erbjöd nämligen, mycket vänligt, mig och pappa middag tillsammans med henne och hennes familj.
   På vägen dit fick jag köa lite på 55an, det var några som hade frontalkrockat. Usch och fy så hemskt det var. Jag tycker hemskt synd om människor som råkar ut för sådana fruktansvärda olyckor.
   Vi åt väldigt gott väl i Örsundsbro och avslutade kalaset med jordgubbar och grädde. Väldigt somrigt.

När jag kom hem bänkade vi oss i soffan jag och pappa och tittade på Allsången och på Barnaby. Shieet vad jag älskar Morden i Midsommer!

En fantastisk dag helt enkelt.

Nu är det sommar!

En starkare karaktär

När jag tidigare idag som bäst stod och plockade fram högtryckstvätten från garaget (då jag som den underbara dotter jag är, sagt att jag ska tvätta och måla om staketet den här veckan) kom en väldigt gammal klasskamrat förbi och vi hade en trevlig pratstund. Det var riktigt kul att få träffas igen så här efter så lång tid.

Idag var första dagen hemma nu efter att jag varit borta. Kom hem igår kväll efter att ha lämnat av min storasyster hos henne.
Landettiden var trevlig. Det var riktigt skönt att inte ha någon dator att gå och sätta sig vid så fort man inte hade nåt att göra.

Midsommarafton spenderades som tidigare nämnt där (på landet) med familj och bekanta. Det var riktigt trevligt. Jag stod mellan ett och halv fem och tog betalt av folk som ville bli uppskickade med kran i det blå. Det var succé. Jäätpopulärt med kranen. Min svåger är typ bäst.
   När vi kommit hem var det dags för födelsedagsfika och senare middag. Efter det en förnedrande tipspromenad (precis som traditionen bjuder) och lite roliga lekar. Tjejlaget vann. Med råge. 
   Kvällen blev kall men trevlig, satt frammåt slutet i fem gånger tröjor, strumpbyxor under mjukisarna och tre par strumpor.

Men är det midsommar så är det

Det jag vill säga är nog egentligen inget särskillt. Ett jättemeningslöst inlägg egentligen blev det här. Men jag har liksom inget skriv i hjärnan, eller någon annanstanns heller för den delen. Igår hade jag det. Men inte idag. Tyvärr

Ha det fint!


Midsommarfirande för hela slanten

Nej du, nu är det midsommar snart, och jag ska om några ögonblick ge mig av för att hämta en syster, en sambo och en smörgåstårta.
Sitter och lyssnar på Movitz, rycker i hela kroppen på mig för att jag vill hitt på nåt. Man blir liksom lite sprallig av deras musik.
Annars har det inte hänt så mycket idag, det är därför jag har suttit och uppdaterat med inlägg här sen i förmiddagas. Jag är en sån; har jag inget bättre för mig sitter jag och tittar på datanätet. Ser om jag kan hitta nåt spännande. Mina ögon blir nog fyrkantiga snart.

Midsommar på landet i år igen. Ska bli trevligt. Kommer tillbaka på söndag.

Vi ses!


Tankar om vad som komma skall

"I framtiden vill jag bo vid horisonten, väntar bara på att någon vill sälja en byggbar tomt där."


Roperider

Surfing

Jag har hittat den bästa bloggen typ ever!

http://badlandshyena.wordpress.com/

Den är så klockers!

Sommarväder gud så skönt!

Chokladkaffe cupcake med två sorters smörkräm

Blir till mammas kalas ikväll :)

Cupcakes och nya naglar

Jag har så mycket inspiration nu så det är inte riktigt klokt!

Byggde nya naglar idag igen, den ena gick av här nu i söndags kväll, så då var jag ju tvungt till att fixa nya.
Blir bättre, det är ett som är säkert. Ser fortfarande långt från naturligt ut, men det artar sig, och det ser inte Lika onaturligt ut längre. Sen fick jag lust att pimpa dom lite oxå. Med glitter och ädelstenar. Jag är så lycklig när jag får meka med dom!

Och så har jag bakat!
Jag tänker mig att jag ska göra kaffecupcakes med två sorters chokladfrosting till kalaset imorron. Firar mamma lite i förväg med mormor och morfar eftersom dom inte kommer att vara med på midsommarafton.
Får se hur det blir. Själva kakorna blev väl lite torra (som alltid när jag gör muffins nu för tiden) och vi har haft våra duster här idag, jag och påtoppengeggan, men det löser sig säkert. Jag hoppas på det.

Imorgon ska jag åka iväg till IKEA med min storasyster och handla lite till vardagsrummet i Örsundsbro, och sen funderar jag på om jag kan lura ner henne på stan till STOCKHOME för att köpa några sånna där söta små chokladkaffebönor dom har där. Tänker mig att det kommer passa utmärkt som topping på mina små fikabröd.

Tack för mig
/Elin

02:22

Så här kreativ blev jag igår :)


F**k Utube!

Jag hatar YouTube.

Fatta vad jobbigt det är när man sitter där och surfar lite.
Jag kollar på tårtor.
Och det bara kryper i kroppen på mig för att jag vill upp och göra en.
Jag kollar på frisyrer.
Och det bara kryper i kroppen på mig för att jag vill upp och göra en.
Jag kollar på smink, jag kollar på smink!
Och det kryper! Det kryper i kroppen. Och i fingrarna. Och i tårna. Jag vill upp och sminka!

Och så är jag sugen på havreknäcke.

Jag hatar YouTube

På e-mailfronten intet nytt

Jag har så mycket skriv nu så det är inte klokt. Typ till sjuttitusen inlägg eller nåt i den stilen. Och rubriker sen, vi ska inte ens Börja tala om rubrikerna. Jösses!

Men jag ska fatta mig kort, för annars kommer det att bli ett sånt där jäätjobbigt inlägg igen, som ingen kommer att kunna läsa och förstå utom jag själv. Så. Det jag vill säga.
   Ärligt talat har jag ingen aning om vad jag vill säga, det är därför jag känner att det finns så mycket skriv. Det brukar liksom komma när man inte har något vettigt. Typ som att hjärnan tänker "Okej, det finns inget smart att tänka på, inget att älta längre, ingen tårta att baka, inget att meka med... Jag vet! Lite Skriv, där har vi det! Vi sätter till lite Skriv. " Så tänker nog min hjärna.
Från och med nu kommer jag att skriva Skriv i kursiv stil och med stort S i början (gick tom tillbaka från början och ändrade så att det blev kursivt...), så om det är något som stör dig som läser skulle jag rekomendera att inte fortsätta. Fast, jag vet ju inte om jag kommer att skriva Skriv några fler gånger... Ha! Finurligt av mig va! Att klämma in det så där.

Hampus ringde tidigare ikväll och bjöd in mig på godis och Maouwlin tittande. Jag förstod inte vad han menade men jag tackade ja och åkte dit. Det ångrade jag verkligen inte. Vi kollade på WallE filmen, och jag skrattade så mycket.

Väntar fortfarande spännt på mail från festivalfixaren. Oj vad det är tomt i inkorgen... Läskigt dddet ddär....

Ha det bra!
Vi hörs
Världens gulligaste skrotnisse
Världens bästa och enda Maouwlin

Just another day

Idag hade jag en jättetrevlig dag på jobbet.

Det är så lustigt när man jobbar dag så här som jag gjort nu sen i tisdags, istället för kväll menar jag, för man umgås liksom lite mer med folk på jobbet, och jag har märkt precis vilka jag gillar, och vilka de andra är.
Man får en helt annan uppfattning om vilka människor är när man hinner säga mer än "Hur går det det går bra och annars då jo jag jobbar ju det rullar på jag har det bra lite slut nu börjar bli trött har du rast nu vad skönt ja äntligen och nu är det bara två timmar kvar ha det bra vi ses nästa vecka" till varandra.
Jobbade med en tjej som heter Stephannie idag, och hon kan vara en av de gulligaste jag vet. Så snäll och så. Har haft det riktigt trevligt.

Nu tänkte jag gå och titta på en film som heter Alfie och som jag tror att jag tycker är jättebra men det var så längesen jag såg den så jag vet inte riktigt, men jag tror att jag tycker om den mycket. Fast först ska jag se till att mamma inte pratar bort sig med sin väninna i telefon (väninna, mina ord ibland...) för jag hörde att det började spåra när hon skulle prata om att jag tog studenten i fredags och om vad jag skulle göra sen, så jag slog på Spotifyen på volym så att jag inte hörde. Det där med korrekt fakta.
Kan bli fel ibland.

Kram och godnatt!

Just det!

Dom vann!!!!

Glömde skriva det, var så upptagen med annat.

Hurra för Sverige!
4 (nästan 6) mot Maltas 0.

Yeah!!


Svalnade känslor

Martin

Det är över

Workworkwork

Efter gårdagskvällen och allt vad den innebar blev jag tillfrågad om jag kunde jobba lite extra på jobbet resten av veckan.
Vi har kycklingvecka på Ica Väst.
Någon detalj om kycklingens pris kommer inte att publiceras, vi har nog med galna prisjägare nu om dagarna så att det både räcker och blir över, det är inte klokt hur människor reagerar på något som är femton kronor billigare än vanligt. 15 kronor!

Jag stinker grillad kyckling.

Fast på ett bra sätt. Faktiskt har jag haft roligt hela dagen. Hopps det blir det samma imorron.


                    Kycklingdrömmar...
Jag kommer att ha hemska drömmar i natt. . .

Kram och godnatt!
Och Martin, jag älskar dig!!!!

Lite bilder

Jag vill minnas lite vad jag gjort den senaste tiden.
En Olsen (stavar?) och en Hepburn
Amanda och Bea som står och gör sig vackra inför JK och FO:s kändisskiva. Har inga bilder från självaste festen tyvärr.

Mamma kom ju oxå ja 
Trevlig talaut fika hos mormor efter hemkomsten från Ungern. Det var så mysigt

Middag hos Jannica På väg till BJ Daniel, Lovisa, Nya vännen!, Ellie och Viktor
Det var middag och förfest hos Jannica, sen mötte vi upp med fler på stora torget, gick in på Birger Jarl när HR från Ekeby hade skiva där,
Tessi, Mickis och Troberg Tjejtoan; det behövs inte sägas mer Galna Psykologer!!!
Och då blev det party :)

Ett slutprov i konditori har avklarats
Med både mer;  och mindre; Ellie och hennes Smörblommor entusiastiska elever.
Napoleonbakelser och vindruvsrulltårta Skådebröd Den fruktade sexkilostårtan
Mången fantasi fanns i alla fall

Klassen tillsammans
En grill- och kubbkväll, med nära hela klassen, för att fira att det värsta provet var över

Filip drar till sjöss Full båt! Johannas fina fångst, en sjuhelvetes massa grodyngel!
En tripp till Ekebysjön på Naturkunskapen

Färska jordgubbar!
Namnsdagsfika hemma hos storesyster

Attakerande and...
Heldag på stan för studentskoshopping och lunch i stadsparken med en and som attakerade

Alvtårtan Hawaiitårtan med det lesbiska brudparet Tårtorna till sommartemat
Bröllopstemaarbete i sammarbete med floristerna, mycket fantasi här oxå :)

Nu tog jag slut på bilder. Nästa skulle bli vår studentskiva, men har mitt USB bortlämnat för påfyllning av de bilderna. Så jag slutar här

Jag talar ut hörde jag han som sjunger fast med en annan sång på radion i morse

Hej!

Idag gick jag hem från skolan och hade en massa tankar i huvudet som jag tänkte att det skulle vara skönt att få skriva ner och titta lite från sidan på, men så när jag satte mig här kom jag på att jag inte alls ville skriva om så tråkiga saker så jag bestämde mig för att skriva en lista över sånt som jag älskar. Typ istället.
Så här kommer den; Listan över saker som Elin älskar

Goda vänner
Sånger med skönt gung
Att hitta på livshistorier om folk man aldrig träffat förut
Havreknäcke, funkar överallt och alltid
Diskussioner som engagerar
Sånger med skön text
Mig själv
Soligt väder
Familjen så klart
Att bli så där precis lagom full
En riktigt välskriven text
Att komma på en jättebra idé
Hallonpanna cotta
Mat i allmänhet
och
Att vara precis så på gränsen för dum för att förstå något jätteknasigt

Ha en trevlig kväll, och ladda lagom!

RSS 2.0