Copycat

-Hon skriver som jag! -Dristade jag mig att säga idag när jag hade läst några kapitel ur den nya boken jag lånat från biblioteket. Kanske inte helt rätt. Det är kanske jag som skriver som henne, om man tar i aktning att hon varit författare redan sedan innan jag föddes. Sedan innan jag var påtänkt till och med.

   Så det blir väl jag som skriver som henne. Vilket känns mindre trevligt. Helst vill jag faktiskt inte vara någon copycat.

   Men jag vet inte om det räknas riktigt. För jag har aldrig läst hennes böcker förut. Gills det då? För jag visste ju inte. Hade ingen aning. Om att hon skriver på det viset också. Att hon skriver som jag. Vi kanske inte ens skriver som varandra?


Vi kanske skriver på helt olika vis. Bara att våra texter kan liknas lite vid varandra. Eller så är det bara hopplöst larvigt av mig att ens tänka en tanke i närheten av att våra texter skulle ha minsta lilla gnutta av vad-det-nu-är gemensamt. Att jämställa mig med en etablerad författare och påstå att hon skriver som jag gör. Som att jag skulle kunna mäta mig med henne ens med en ynka stavelse.


Man kan inte mäta sig med dem av vilka man lär? För jag lärde mig en ny sak idag. Jag lärde mig ett sätt att använda långa bindestreck på och nu ska jag bara lista ut hur man trycker på tangentbordet för att få bindestrecken att bli långa. Och hitta ett ställe där jag kan använda dem.


Titta jag har Internet!

Och jag vet inte om det är till att skratta eller gråta över det.
Som jag har märkt när jag hemma sätter mig framför datorn för att kolla min mail, eller för att leta upp något särskillt jag undrat över, så slutar det ju oftast inte där. För det mesta blir man kvar en stund till framför datorn när man klarat av sitt ärende. En stund som blir en halvtimme, som blir en timme, som blir fem. Och sen är det dags att gå och sova och man har missat hela umgänget med de man bor tillsammans med. Jaha.
Så jag undrar nu, när jag här på landet har fått tillgång till Internet, är det bra eller dåligt?
En av de skönare sakerna med att åka hit har faktiskt varit att man kommer bort från datorn. Att man hittar på något givande att göra när man har tråkigt, istället för att sätta sig för att surfa på nätet med en gång. 

Då jag nyligen kollade min inkorg till e-posten såg jag att jag hade fått ett meddelande från en ganska så nyförvärvad vän där på facebook (jag brukar ha så att jag får meddelande till mailen om det händer mig något där,annars skulle jag aldrig komma mig för att logga in och det skulle ju vara lite tråkigt) i vilket hon skriver något i stil med att vi hade det så roligt ihop när vi var borta senast och att vi borde göra det igen. Och jag kan inte mer än att hålla med. Hon gav den vistelsen en riktig mening och ett syfte. Och det är jag så för evigt glad för.

Jag vill passa på att på något slags sätt höja det här glaset med bubbelvatten jag har stående brevid datorn (trots att jag vid det här laget nästan lyckats tömma det...) och utbringa en skål. En skål; för nya vänner, och låt dem inte gå dig förbi 

Ett inlägg som skulle kunnat bli så mycket mer om jag bara haft orken att gå igenom det lite närmre.
Jag önskar dig en strålade fin morgondag, och tills vi hörs igen! 

Igår hade Harry Potter 6 premiär

Idag planerar jag att ha en jälvligt bra dag.

Nästan som igår. Fast bättre.
Jag råkade öppna min Heroesbox igår kväll, det skulle jag inte ha gjort. Väldigt svårt att slita sig.

Nu har jag precis packat mina saker, kollat mailen en sista gång och ska bara äta lite innan jag sätter mig i bilen och åker upp till landet. Hur länge jag stannar är lite oklart än så länge. Men jag tänker mig att ha riktigt skönt där ute.

Jag önskar alla mäniskor på denna jord att ha en sin skönaste sommar. Med början idag.

Ha det!

Blev lite poetisk så här på kvällningen

Jag förstår inte vad det är med mig?
Jag förstår inte hur jag kan vara så korkad?
Jag vill ju vara en sån som bara glömer och går vidare.
En sån bra.
En sån som säger "livet är för kort för att ältas, släpp det". Och som faktiskt går vidare.
Att det ska vara så svårt för en människa.
Att hålla sig fast, nästan krampaktigt.
Att inte våga släppa taget och se vad som händer.
Nej.
Då har man minnena. För där finns alltid det samma.
Där kan inget oväntat hända.

En sån bra människa som säger "get on with it"
Som inte är så feg.

Det är den bra människan.

En helt makalös upplevelse

Det här är något av det häftigaste jag någonsin sett
Likaså det här 
Tänk dig att vara en av gästerna på det här mattorget. Det är helt galet! De här människorna har gjort så sjukt mycket häftiga saker. Jag är helt såld!

Improve Everywhere

Tisdagen den andra i juli

God eftermiddag du surfare av nätet.
Har det hänt något spännande i ditt liv idag?

Kom hem från fem dagars skftande väder på en vindpinad ö långt ner i östersjön igår natt kring halv två. Det käns härligt att vara hemma igen.

När jag vaknade i morse av väckarklockan var det som i en ond dröm, en sån där det aldrig löser sig och blir bra tillslut. Jag steg upp och åkte till tandläkaren där jag hade tid halv åtta, sedan for jag vidare för att köpa mig något till livs. Kylen stod tom här hemma eftersom resten av familjen spenderar sin semester på landet.

Just i skrivande stund pendlar jag mellan datorrummet och köket, där en kastrull risgrynsgröt står och puttrar. 
...och som jag precis råkade bränna lite i botten... men det gör inget. Den har en framtid att vänta i ugnen, tillsammans med lite grädde och ägg. Hoppas det blir bra.

Ikväll har jag planer på att äntligen se färdigt filmen The Holiday som jag började på, men inte riktigt han avsluta för några veckor sedan. Den var så trevlig så det käns som att jag nog kommer att se om hela filmen. Eller så ska jag börja på min oöppnade Heroesbox, jag har inte bestämt mig än.

Bortom där borta efter horisonten ligger det samma fastland där vi bott i tid och evighet och alla människor vi känner vars liv vi inte har en aning om
 En dag med strålande väder som fick sitt avslut i form av en promenad
 genom Visby stad och utanför längs med ringmuren

Jag har missat hundra

Jäklar, vilken otur va. Det blev visst inget firande.

Är hemma på en mellanlandning, kom från landet idag, jobbade, och drar vidare till Gotland imorron. Hoppas det inte blir lika stormigt som det utlovats i tidningarna under dagen...

Kram och godnatt!

Nu far vi!

Jag fick för mig att jag skulle skriva in mig en snabbis.
Tar vägen till landet nu.

So long!

Fuck me hot fuss

Jus nu sitter jag här i den svala sommarnatten och försöker överföra lite musik från mina nyinköpta skivor till min telefon. Det går sådär halvbra och jag håller på att slå sönder hela datorn. Men annars är det bra med mig, jo det är det.

Jag blev så lycklig idag när jag kom hem och såg att skivorna kommit. Dom låg där på köksbordet och väntade, alldeles stilla, och det var som något magiskt över det bruna, inntetsägande kartongpaketet vari mina alldeles nya (asså jag har ju hört musiken förut, men, jo, själva tanken nu då) känslor väntade. Suck! Härligt. 
  Jag närmade mig sakteliga och tittade på paketet. Jo. Det var dom. Som jag väntat.
  Mina ivriga fingrar vände och verd på kartongen, for över adressen, och, innan jag han tänka, slet upp förpackningen i skarven (jag hade tänkt öppna ordentligt men den j**la kartongen var ju omöjlig!), och där var dom.
  En efter en gled dom ut i handen på mig. Nya och blänkande. Jag lät undslippa ett klent men lyckligt "jaaa" (ville inte att pappa skulle höra, han skulle tycka jag var så larvig) och ett litet lyckans skratt när jag äntligen nu fick vad jag så länge eftertraktat. Pappa kom in genom dörren bara någon sekund senare, och jag, ja, kunde inte hålla mig längre. Jag hoppade och studsade och visade stolt mina nyförvärv (det var som jag trodde, han tyckte att jag var larvig, eller, ja, knäpp...). 
 
Nu sitter jag som sagt här, och håller på att kräkas över vad jag nyss lovsjöng. Ja. Precis så är det.

Det var väldigt länge sedan jag faktiskt köpte någon annan musik än en bland-cd, och nu idag märker jag vad jag har gått miste om. För, visst är det väl en speciell känsla när man står där med det nya, oöppnade, blanka fodralet i sin hand. Förväntan. För vad som komma skall. För vilka tillfällen just den här skivan kommer att göra oförglömliga. För allt den har att erbjuda. 
Det är något särskillt med nya cd skivor. 

Nu börjar musiken trilla in här på datorn. Har ingen som hellst aning om hur jag gör, helt plötsligt ligger alla låtar i rätt mapp, med rätt namn och allt är frid och fröjd. Så jag får väl fortsätta som jag gjort då...

Hörs vi inte förr, så hörs vi senare
Ha det bra!

RSS 2.0