Emo

Jag såg honom igår när jag väntade på bussen.

Han var Emo innan Emo fanns.

Jag gjorde det!

Jag ställde in tvn igår och kollade på Sweeney Todd. Vet inte vad som tog åt mig, men jag gjorde det. Och det var precis lika mysigt som jag tänkt mig. Filmen var inte kanske exakt som förväntat, jag menar, dom sjöng... I know, tror man inte riktigt sådär vid första blicken på filmomslaget... Men den var bra, det var den.

Nu väntar jag med spänning från mitt bokpaket från adlibris, klickade på mig en jäkla massa böcker där i söndags, hoppas dom kommer imorron, eller iaf innan jag åker... 

Nu ska jag gå och sova, kram och godnatt! 

Förstår inte varför man skulle tycka att det är intressant egentligen men jag tyckte att det skulle vara kul att lägga upp en bild (det var länge sen sist jag gjorde det...), så här kommer en som visar hur himla trångt och mysigt det blev i mitt rum när jag tog in tvn!
Den åker ut så fort som möjligt igen men att den stog där igår, det var guld värt.

Toddan å jag ikväll

Wiihoo!
Jag är så lycklig! Och jag håller på att dö av trötthet! Och jag orkar knappt ropa wiihoo men jag lyckades få fram ett!
Idag kom Sweeny Todd med posten!
Det var en enormt glad överraskning som väntade mig när jag kom hem från praktiken (slutade skammligt tidigt idag, klockan 1 redan...) runt tvåtiden, jo för där låg ett kuvert från LOVEFiLM i trappen. Sweeny Todd, som tidigare nämnt, väldigt trevligt. 
   Där låg även ett annat kuvert innehållande en räkning på tvåhundrakronor som var mindre angenämt, men en överraskning det lika så.

Idag är en sån dag när jag ångrar att jag inte har någon tv i mitt rum, funderar allvarlig på att kånka in den som står i Sussies gamla rum och ställa på en byrå, bara för att kunna ha det så där übermysigt när man ligger i sängen och tittar på film och sen stänger man av och så kan man somna på stört för man ligger redan i sängen liksom... 
   Jag funderar starkt på det.... 

Kluven, jag?

Min kropp har fått för sig att den får bestämma själv. Och den har bestämmt sig för att äta konstant.
  Det här har min kropp bestämmt alldeles, alldeles själv, för om jag hade haft ett finger med i spelet hade jag velat äta bara när man ska (du vet, frukost, lunch, middag, kanske nån fika) eller när jag är hungrig (du vet, frukost, lunch, middag, kanske nån fika). Men nu har min kropp bestämmt för att den ska äta jämt. Och det gör den vill jag lova. Utan att jag har något alls att säga till om, och jag blir snart tokig. Köpte jättemycket frukt när jag och mamma var och handlade sist, flera kilo säkert. Nu finns det en banan, två äpplen och en grapefrukt kvar. Resten har jag satt i mig. Plus typ en hel burk russin, plus en limpa som jag delat med pappa, plus ett ton mackor, plus en hel del av apelsinmarmeladen som jag gjorde i torsags (vi hade typ åtta helt okej apelsiner hemma som var, som sagt, helt okej men som man inte gärna ville äta av så jag tänkte att det skulle vara ett väldigt slöseri att bara kasta bort dem, så jag kokade lite marmelad...) på det här tonnet (måste bli två N om man böjer ton va?) mackor. Och sen bakade jag tekakor i fredags, det gick i några stycken kan jag lova, och lite bullängd, och chokladboll, å några bitar choklad, och dubbla portioner mat varje kväll, och lite kex, och så vidare in i det oändliga.
   Det känns som ett stort svart hål i magen, som bara suger i sig materia som sedan försvinner, för jag blir ju inte mätt liksom. Nu försöker jag ta över kontrollen igen, sakta, ja, och inte så jävla säkert, men det kommer, det kommer. Börjar nästla mig tillbaka in i systemet och nu har jag fått kroppen att börja dricka te istället för att äta. Den här erövringen har inte pågått så länge, och den kräver konstant underhåll (är inne på timme två och tekopp nummer fem) men jag tror att det kan vara en början. Hoppas jag....

Lördag 24/1-09

Igår såg jag på en film som heter Secret Window.
Den var jättebra.


En helt vanlig torsdag, eller..?

Oj vilka kunskaper jag har begagnat mig ikväll!
Jag har precis genomfört en E-learning kurs på ämnet penningtvätt, så nu vet jag allt om hur man ska göra om man känner att det är något fuffens på G när man sitter i kassan... Hahaha.

Imorron är jag ledig, kanonskönt. Mindre skönt att fredagen bara är bortbytt, inte helt ledig, jag ska ha praktik på lördag istället. Börjar ångra mig lite nu... Men vadå, jag e ju ledig imorron, tji fick ni som jobbar då! Ha ha!
   Jag tror att morgondagen ska spenderas på det viset att jag ska följa med mamma och hundarna på långpromenad (måste börja motionera mera tror jag, har gått upp i vikt nu efter jul å det e ju inte alltid så kul (haha, jag rimmade!)...) och sedan ha det lite mysigt å titta på film och sådär. Måste slå en pling till skolan oxå för att höra lite om min flygbiljett, för vet du (som läser det här), jag ska flyga till Schweiz. Om en dryg vecka. Jag åker den första februari, och sen är jag borta i en hel månad är det tänkt, kommer hem den andra mars som först... Läbbigt, och spännande som tusan.
 
Vet du (fortfarande som läser det här), det tråkigaste är att det knappt är någon som vill gå på krogen med mig och fiar av mig (att jag säger på det viset är helt fruktansvärt ego, jag vet, men jag skyller på att det är så jag är helt enkelt), jag har frågat 5 än så länge, och fått kalla handen av 3... Men jag har två som vill hänga med, det e toppen, känner att det ligger en kanonkväll framför fötterna här!
   PS till det här stycket, alla som vill får självklart följa med, men jag tror inte att det är så många som jag känner som läser mitt det här, men alla som jag känner och som läser, känn er medbjudna, kanonkväll som sagt! Och alla ni andra oxå, som jag inte känner, varmt välkomna att hänga med oss!

Det är förresten till Schaffhausen am rhein jag ska åka, och ha praktik på Altersheim am Kirchhofplatz och på Bäckerei Müller. Kul va!


En förklaring

Jag ljög sist... MIn den där kreativa ådran har inte varit borta sen i sjuan, det är för länge. Men typ nian i alla fall. Ungefär. Men jag lovar och svär, på heder och samvete att jag inte gjorde det med flit. Lovar.

Nu är det tänkt att jag ska sätta mig och skriva recept till projektarbetet. Men jag ids verkligen inte. Usch, och så är jag trött också. Å helvete vad jobbigt att det är en hel vecka kvar tills det är helg igen. När har vi studiedag undrar jag? Jag måste vara ledig igen...
   Shit vad jag klagar, det är inte trevligt alltså.

Veckan än så länge

Den har varit bra, och gått fort.

Jag ska åka till Schweiz förresten.

Hur som hellst, anledning att skriva nu ikväll; tänkte bara gå igenom mig själv lite. Jag har hittat min kreativa ådra igen. Den har varit ganska borta sen typ sjuan, nu smyger den sig på igen och jag är full av idéer och grejer. Fick för mig att jag skulle skriva en musikal igår, och idag har jag suttit å meckat med ett porträtt á la Lichenstein, fast inte riktigt... Det blev utan skuggningar och Benday(?)dots. För jag har inget flashigt program på datorn att göra sånna saker, har bara Paint.net, och det e bra, helt okej, men inte shyst liksom. Sen har jag ju nyss sytt ett lapptäcke, jag har börjat rita lite igen. Har lagat middag hela veckan och höftat järnet med kryddorna. Jag har bakat. 
  Jag har helt enkelt kommit in i en konstnärlig fas, och det e ganska trevligt. 
Jag skriver också ja just det.

Och sen är jag bara ganska märklig sådär allmänt, skriver lite konstigt och, ja, konstigt helt enkelt, och e väldigt, du vet, konstnärlig och märklig. För dom e lite märkliga sånna som har det där för sig tror jag, men inte med flit. Dom e bara födda så. Och, jag vet inte, men jag kanske också är det, fast inte sådär jättejätte. Bara lite, och ibland. Fast inte konstig. Inte jag väl... !

Jag ska åka till Schweiz också. Skoj! 
Vecka 6.

Och fikonbrödet på jobbet är jättegott. Jag ska be mamma och pappa att köpa hem ett imorron. Dom ska till enköping då. 

En vanlig rubrik bara

Jag trivs
Behövs det något mer?

Vad är konst

Kan man använda någon i ett vakuum?

Vilken vecka

Klockan är kvart i fem, det är måndag och jag kan inte nog längta till helgen.
   Det är så sjukt, jag har inte ens varit på jobbet än, och jag är totalt körd.

Snälla helg, kom!!!

Om du är osäker, så var osäker med mig

Den e lite fjortis men det kan inte hjälpas, I like it. Den växer för varje gång jag hör den ska jag be att få berätta.

För att överdriva saker till det yttersta krävs det tjejer, och jag kommer att bli överdriven ett tag framöver tror jag.. Men så är det när man råkar tappa sig för en stund, man får stå sitt kast och vänta in tidvattnet. Mer än så är det inte egentligen som ligger i det. Vänta in. Och vänta in.


Jättedålig video men låten är iaf här, och det är den som e grejen likssom...
Lyssna och njut

Röd dag, dubbel pay

Det här inlägget har egentligen inget syfte, mer än att jag hade lust att skriva ett inlägg, så det kommer nog mest bara handla om saker som man klarar sig lika bra utan, som med. Så du kan sluta läsa nu egentligen...

Men inte slutar du väl läsa va? För då kan man ju missa något... Tänk om det ändå skulle vara så att jag kommer på att skriva något viktigt eller världsomskakande här, nu, i resterande delen av inlägget... Man vet ju aldrig...
   Så här kanske man skulle göra nästa gång man skriver en uppsats i svenskan, bara ordbajsa å så... Men vem försöker jag egentligen lura nu undrar jag? Måste vara mig själv... Det är ju faktiskt precis så här jag gör när jag skriver uppsattser i svenskan, får en att verka lite djup sådär, om man inte skriver om något vettigt... För då tror alla att man har något underförstått i texten som de inte förstår men som är väldigt viktigt och bra och smart. Och intressant. Så då verkar ju den som författat texten riktigt djup...

Våren kommer, vare sig du vill eller inte!

Satte mig vid datorn idag med intentionen att renskriva några recept till projektarbetet, men så blev det inte.
   Hamnade i stället på skolans hemsida och därifrån vidare till en blogg av några elever som hade praktik utomlands förra året. Jag börjar få pirr i magen jag...  Jag har kommit fram till att fyra veckor är ett tag... Och att jag kommer att vara alldeles ensam... Och att jag kommer att sakna folk... Även mitt tevespel kommer att saknas... Och alla jag känner... Och folk... Jävlar va med tur att det finns telefoner ändå!

Jag har även dragit en viktig slutsats, jag Måste ta med mig mitt DS....

Save the cheerleader, save the world

Jag har pratat, ätit, sovit och levt Heroes under de senaste tre dagarna. Nu e den slut, säsong ett.

Check the internet, get säsong två - that's my mission

Första dagen på det första året

Gårdagen slutade fint. Tack alla mina vänner för att ni gjorde den till mitt bästa nyår någonsin.
   Ja, tack alla, för utan er skulle det inte blivit något. Hade någon gjort något annorlunda, då hade det blivit en annan början på det här, mitt första år, från början i alla fall.

Ett slut, en början, en sanning, ett misstag, en jobbig situation, ett par kalla fötter, men over all, en fantastiskt trevlig afton.

Nyår i goda vänners lag, det är så det ska vara.


RSS 2.0