Till alla som inte vill se en halvnaken James Marsden

Jag blev konfunderad.

Hur kommer det sig att när jag söker på James Marsden på en av världens största sökmotorer på internet är det här det allra första som kommer upp.

                          Varför?

Jag vill veta i vilka filmer han spelat förut för jag tyckte mig känna igen honom när jag tittade på film förra helgen och, du vet hur det är. Man sitter där och tänker, varför känner jag igen den där skådespelaren, vad har han gjort förut, måste vara en film jag sett... Jo men vänta var han inte med i, åh, den, å vad heter den! Den där. Han var typ lite ond? Nej? Eller? Var det, nej just det ja det var ju han den där andra, han som var med i The Prestige.. Ja just det... Jo men spelade inte dom mot varandra i någon film då?
Du vet hur det är.
Man blir inte klok.
Så då tittar man på datorn.
Söker på namnet man såg i eftertexterna och får en träff.
Men varför en posebild där han är halvnaken!
Jag blir lite upprörd. Varför är det den första träff jag får. En bild. Där han står och visar raggarsträngen. Jag vill inte se en naken James Marsden!
Jag vill bara veta vilken film han spelat i förut.

 

 

 

 

 


Om prick fyra månader är man nog jättespänd och det är sådär härligt dagen-innan-Julafton-mysigt

Och jag har hittat en toppentrevlig jullåt


 


Prick på slaget nio

Kontinuitet är en bra sak.

Och ett bra ord.

Engelska är också en bra sak.

   Det är svårt att inte låta sig påverkas av sådant som är bra. Tillexempel Engelska.

Och kontinuitet.

Det vet alla vi som känner mig.
 

Saker och ting får en annan klang, och en annan innebörd när det blir på engelska. Det blir, mer, ett, det blir ett annat uttryck, det är mer ett maby än ett kanske. Och det finns mer infinity i oändligheten än tvärt om.


I love you innehåller däremot inte lika mycket kärlek som Jag älskar dig.


Fan ta reklamen

Fuck no it isn't






Nooo.
D is for Dangerous



 

In a rush of inspiration

Var nog det jag ville säga bara...

När jag tänkte lite till

Jag har haft för vana att sätta mig vid datorn, logga in på mitt bloggkonto och börja skriva inlägg. Hela våren. Typ.
Sen kom sommaren. Och jag hade inget bloggkonto att logga in på. För jag var på landet, och på landet finns inget internet (läs fanns, vi talar om början av sommaren nu...). Alltså blev det inget bloggskrivande. 

Nu är det ju förvisso så att även om inte jag skriver blogg så betyder inte det att jag inte skriver alls, nej. Det gör det inte. Jag skriver. 
Men inte blogg.
Jag har tankar och idéer även fast jag inte har (läs hade) internet. Och jag skriver, jo.
För när man har använt en halv vår till att skriva lite nästan varje dag är det inte så att skrivet helt plötsligt försvinner bara. Det skulle vara mycket märkligt, ungefär som att tänka att om man inte äter varje dag så försvinner nog hungern. Det gör den inte (believe me).

Så jag har skrivit. Jag hittade en bärbar dator och ett USB-minne och jag skrev. Inlägg, texter, tankar. Typ. Nåt i den stilen. 

Därför är det inte alltid att mina inlägg är helt up to date.

Så att du vet.

En tanke som slog mig

Det finns så mycket att skriva.
Och så få ord.

På promenad

En sak jag ofta kommer att tänka på är hur många oskrivna texter jag går omkring och bär på i huvudet.

Till exempel som när jag promenerar.

Det är ofta som tankar flyger in och förbi när man är ute och går. En rubrik, en inledning, ett innehåll. Ibland en hel text. Som färdigskriven vissa gånger, och andra hittar man på medan man går.
Har det att göra med den friska luften undrar jag? Att man andas in nya tankar och infallsvinklar? Att man liksom man gör med syret, suger i sig idéer som går via lugorna, filtreras i blodet och sedan far upp i hjärnan för att bidra med något nytt. Eller är det något annat som gör det?

Hur det än förhåller sig är det ett välkänt faktum. Läste det till och med i en tidning för ett litet tag sen att om man skulle prata allvar med någon var det en bra idé att göra det under en promenad. Och, visst är det väl så, vi ha väl hört uttrycket att lite frisk luft rensar tankarna förut allesammans, har vi inte?

Jag kanske tänker på ett annat uttryck.

Inte omöjligt...

Men promenader är i vilket fall som helst rena rama idékanonerna. Behöver man något att skriv om, då går man.

En väg...


Det är fest och du är där

Det är en märklig sak, den där lyckan.

Tänk dig, att vara lycklig. Hur det känns. Det är otroligt. Det är underbart, det finns inget bättre.

Och tänk dig sen, av vad blir du lycklig. Den där lilla, lilla saken som gör dig lycklig. Nej nu tänker du på glad, inte glad, lycklig. Tänk på vad som gör dig lycklig.

Tänk efter.

En endaste liten blick, av misstag. Men oj vad den kan vara lycka. Den endaste lilla blicken.


















Det är en märklig sak, den där lyckan.


Right, write, right?

Konsten att skriva en text utan mening. Att inte komma fram till en slutsats, att stampa på samma ställe, att inte veta mer när man slutar skriva än man gjorde då man började

Att bara älta
Äkta
Det är svårt


Att baka en tårta

Idag blev jag officiellt larvig. Toklarvig.

Jag har lagt upp mitt första klipp på YouTube.

Det går inte att se för alla, så ingen rusning gott folk. Jag har fortfarande nog med stolthet i kroppen för att inte lägga upp mig för hela världen.

      Björnbärstårta

Mina vänner

Jag träffade några vänner igår.
Goda vänner.
Och vi hade det väldigt trevligt.

     
Det får man bjuda på :)


Elin och Jennifer  
Elin och Jennifer, posi posi :P Me?, freakar på chipsen       



Det är en snigel i skon, en snigel!!!!


Maria=Livrädd  Slajmi, blä   Snigelskon i mitten
Maria tycker att det är hemskt äckligt och Jennifer gottar sig (som vanligt) i andras olycka.. ;)

Den bästa ursäkten 3

Att bara säga förlåt

Den bästa ursäkten 2

Den bästa ursäkten är den som är minst trovärdig

Ett lejon åt upp min telefon igår, det är därför jag inte svarat på ditt sms

Jag kan tyvärr inte komma på festen, jag har möte med Mahatma Gandi

Förlåt att jag är sen, jag var tvungen att vinka ner ett flygplan på tomten innan jag gick hemifrån

Jag glömde inte din födelsedag. Det var. Ja, jag glömde den inte.


Den bästa ursäkten 1

Den bästa ursäkten är den som är ärlig.

Det är den som ingen egentligen tror på.

Det är väldigt svårt att säga som det är. Mycket lättare att berätta en historia om hur tåget var sent in på stationen och att du sprang hela vägen mellan spåren och nästan knuffade ikull en tant med två konsumkassar men att tåget du skulle byta till åkte från perrongen typ precis när du kommit fram och att du flåsande sprang längs med tågets sida som dess fart ökade och din avtog. Så du fick ta näst tåg. Och det var därför du missade början på den här viktiga föreläsningen.
Istället för att berätta som det var.
Att du stod i kö inne på pressbyrån för att köpa en banan, en bonaqua silver med smak av päron, och en dubbeljapp (plus eventuellt en expressen att läsa på vägen), när du såg hur ditt tåg rullade in på stationen men att du var lite för hungrig och lite för nyfiken på vilken politiker som ertappats med byxorna nere och vars censurerade ansikte nu prydde varenda dagstidnings löpsedel, för att orka tränga dig i kön och springa ut på perrongen. Så du väntade på nästa tåg. Och det var därför du missade början på den här viktiga föreläsningen.



Det är enklare att säga "Jag har magknip" när väninnorna frågar om man vill följa med ut och dansa än att säga "Jag är halvklaustrofobisk och får panik av att vistas i trånga utrymmen med mycket människor".

Det är inte lika komplicerat att förklara hur man glömt telefonen hemma i lägenheten på hallbordet när man åkte upp till föräldrarnas sommarstuga över helgen och att det var därför man inte kunnat svara eller har ringt upp något av de fjorton missade samtalen från en vän, som att bara säga att man inte orkade prata.

Mycket lättare att berätta hur väckarklockan inte ringde i morse istället för att bara förklara hur man inte orkade gå upp.


Panna cotta är gott, men inte så fantasifullt

Vad händer när fantasin tar slut?

Blir man tom och tråkig då? Blir man som en av de där gamla farbröderna och tanterna som man fick skäll av på släktkalasen för att man lekte att farmors soffa var ett sjörövarskepp? "Att dom inte ser! Och där borta bakom bokhyllan står ett helt band av pirater. Titta då, det gör det visst det!" Men dom såg inte. Tanterna och farbröderna sa bara att man skulle sitta still i soffan eller så kunde man gå därifrån och att det inte var någonting alls bakom bokhyllan, förutom en bit tapet som klarat sig undan cigarettröken och därför var lite ljusare än resten av rummets tapet. Men hade man frågat farbröderna eller tanterna hade dom säkert inte sett det heller. Dom såg bara det som var. Som man kunde se.

Det som var bakom fanns lika lite som piraterna och sjörövarskeppet.

Finns det en kvot av fantasi tilldelad varje människa? Och när den kvoten tar slut så går det inte längre att tänka på kul. Tänka sig pirater och nergrävda skatter, stora slott i bortglömda länder och äventyr på andra sidan jorden. Eller hitta på en rolig efterrätt att bjuda sina vänner på.

Panna cotta är väldigt gott, det passar bra efter grillat, men det för inte precis tankarna till hemliga länder och magnifika utsiktsplatser


Oj vad jag är huslig och i helgen åkte jag wakeboard. One, two, three, four, uno, dos, tres, cuatro.

Jag har varit på landet hela sommaren nästan. Nu är det slut med det. Nu är jag hemma. För att stanna.

I helgen åkte jag wakeboard med svågern igen, det är så sjukt roligt men uppehåll på ett år gör lite att man tappar känslan för det där med att komma upp...

Det tog några försök men tillslut så, tillslut stod jag upp. Glassade lite och lyckades till och med med en vändning utan att dratta i.

Lyckade sträcka till ryggen också så sen i lördags går jag som en gammal gumma när jag ska försöka böja mig.
 

Idag lagade jag pyttipanna och det blev jättegott och jag tyckte det såg så himla trevligt ut där när det stod på spisen så jag var tvungen att fota. Så varsågod; titta och låt det vattnas i munnen

Pyttipyttipanna
Okej det såg mycket godare ut irl..

ÅNGEST!!!

Om en vecka prick börjar jag jobba.

Jag kommer att jobba i minst 231 dagar. Minus 14.

Det är hemskt.

Inte för mitt liv kan jag förstå hur det ska fungera.

Inte för mitt liv kan jag förstå hur det kunde bli så här.

Inte för mitt liv vill jag förstå hur det här var det bästa av alternativen.

Dom säger att det inte är så farligt. Att man vänjer sig.

Att det går över med åren.

Men det är dom som Nöjer sig.

Sug.

Dom nöjer sig och ser ingen annan väg.

Och tänker. Man vänjer sig, det är inte så farligt.


Who the F*** are Arctic Monkeys?

Det är sommar. Det är varmt och klibbigt. Det blir så i Augusti.

Det är sommar och på sommaren är det varmt och klibbigt. Det vet man.

Och man går, fyrtio veckor varje år. Väntar på sommaren.

När den kommer är den varm och man blir klibbig.

Och sen är det vinter, höst, vår. Fyrtio veckor. Vår och vinter och höst.

Det är sommar och på sommaren är det varmt och klibbigt. Speciellt i Augusti.


RSS 2.0